Mar 22, 2009

Mikhail - Ramlee Awang Murshid

http://www.alaf21.com.my/poster/images/POSTER-MIKHAIL.gif

The newest novel from the best-selling author, Ramlee Awang Murshid: Mikhail is now sold. The concept of the novel is really interesting, and the well-known author itself, has written many thriller novel and I hope this would be one of the best! The synopsis of the novel below (in malay):

MIKHAIL – bukan sekadar sebuah nama. Selama 16 tahun menjadi pelarian di perantauan, dia muncul semula memburu mangsa-mangsanya. Mikhail membunuh kerana dendam lama. Sewaktu usia remaja, keluarganya telah ditembak mati. Mikhail telah diselamatkan Dickens, seorang lelaki Amerika Syarikat yang juga merupakan rakan niaga ayahnya, Tuan Sadon. Dickens melatih Mikhail menjadi seorang pembunuh profesional untuk membela kematian keluarga.

Dalam pada itu, Mikhail juga menghidapi sejenis penyakit paranormal. Apabila retina matanya terkena cahaya matahari atau silauan lampu yang terang lagi tajam, dia akan berada dalam satu dimensi yang tidak diketahui. Kadangkala dia terperangkap antara dua dimensi – fantasi dan realiti. Akibatnya, Mikhail sukar membezakan mana yang benar.

RAMLEE AWANG MURSHID menampilkan novel MIKHAIL sebagai satu agenda yang dipengaruhi wang bertunjangkan kuasa. Wang serta kuasa dijadikan sandaran sebagai satu simbol kejahatan. Mereka yang enggan bekerjasama akan dijatuhkan hukuman mati. Mikhail pula adalah alat kepada misi pembunuhan itu. Saspens dan penuh emosi!

12 comments:

 1. ramlee!!omg..akan kubeli novel ini asap..haha!

  ReplyDelete
 2. hmm...i prefer English thriller novel...

  ReplyDelete
 3. @aQila Aini

  pegila beli, pastu kasik aku baca..

  ReplyDelete
 4. @hudasaffry

  kenapa ternganga ek? hehe...huda, pegila bli buku, pegila, pegila...pastu nk pinjam ek..

  ReplyDelete
 5. @nadya

  berita baik tuh...nak pinjam boleh nnt?

  ReplyDelete
 6. @ntah sape sape

  ok2...can you give example one of them?

  ReplyDelete
 7. Huh?anas, ingt ko publish novel ni nk ajak org bace, tapirupe2nye ko suruh org bli!x patut...bli je la support RAM~!~

  ReplyDelete
 8. Novel ni memang best..... aku baru habis baca semalam.....

  ReplyDelete
 9. cite ni memang best giler..rugi x bca tau...nk tau cite ni??Beli la...Hehehe

  ReplyDelete

Read, rethink, recomment